hu | en

Új taggal bővült a FirstFarms csoport

2019. február 08
Új taggal bővült a FirstFarms csoport

FirstFarms A/S megállapodott a megvásárlásra vonatkozó feltételekben a Hospoda Invest A / S-vel. Hospoda Invest A / S a szlovák JK Gabcikovo s.r.o. cég 100% -át birtokolja, amely magába foglalja a szlovákiai Duna szakasz közelében termesztett növényeket és sertéstenyésztést.

A dán FirstFarms A/S Kelet-Közép Európában vásárol és működtet mezőgazdasági vállalatokat, a Hospoda Invest A/S megvásárlásával pedig a szlovák portfóliót bővíti a sertés ágazattal.

“A Hospoda Invest A / S megvásárlása támogatni fogja azon ambiciózus növekedési stratégiánkat, hogy Európa egyik leghatékonyabb és legfenntarthatóbb mezőgazdasági vállalatává váljunk. Ezzel párhuzamosan megosztjuk a kockázatot mind földrajzilag, mind a működési ágak között.,” mondta Anders H. Nørgaard, a FirstFarms vezérigazgatója.

A Hospoda Invest A/S igazgatótanácsának elnöke elmondta: “Már 15 éve működünk Szlovákiában és elértünk néhány igazán jó eredményt. Ám, azt is fel kell ismernünk, hogy 15 évvel mi is öregebbek lettünk. Elkezdtünk keresni egy olyan vásárlót, aki hasonló szenvedéllyel folytatná a termelést a JK Gabcikovo-nál, mint ahogyan mi is tettük. Éppen ezért tölt el bennünket jó érzéssel, hogy megegyezésre jutottunk a FirstFarms A/S-szel.

Jó termelési eredmények

A sertéstenyésztés négy különböző helyszínen történik- mindez 5 kilométeren belül. 2,300 koca, évi 75,000 ezer malac kibocsátással, amiből 40-45,000 malacként kerül eladásra, míg 30,000 hízóként. A termelési létesítmények magas színvonalúak, és a termelési eredmények több éve nagyon kielégítőek.
A növénytermesztés termelési alapja 1,500 ha kiváló minőségű szántóföld. A vetésforgó változatos, főleg repce és kukorica.
 
Pozitív fejlődés a mezőgazdaságban

“Bízunk benne, hogy jelentős szinergiahatás lesz a FirstFarms magyarországi és csehországi sertéstermelése és a Szlovákiában már meglévő növénytermesztés között.” mondta Anders H. Nørgaard. A mezőgazdasági befektetés igazán jó bővülési lehetőségeket kínál Közép-Kelet Európában. A földek ára növekszik, míg a sertéshús iránti kereslet óriási.”