hu | en

Tapasztalatcsere FirstFarms módra

2019. június 01
Tapasztalatcsere FirstFarms módra

A dán sertéstenyésztők sikerének egyik kulcsa a tapasztalatcserén alapuló tudás. Ezt vette alapul a FirstFarms Hungary Kft. szakmai vezetése is (korábban Dan-Farm Hungary Kft. néven), amikor 2017-ben megalapította a magyar benchmarking csoportot. Magyarország 7 sertéstartó vállalatának gyakorlati szakemberei találkoznak évente kétszer, hogy kiértékeljék egymás teljesítményét és megosszák tapasztalataikat.

A titok a nyitottságban rejlik, hiszen a csoport tagjai egymást segítve, a másik sikereitől inspirálva haladnak a fejlődés útján. A szakmai találkozók alkalmával meglátogatják a csoport egyik tagjának telepeit, ahol a tagok tanácsokkal, tapasztalatcserével segítik a vendéglátót termelési hatékonyságának növelésében.

Európa egyik legismertebb, sertéstartókat, mezőgazdasági vállalkozókat összefogó benchmarking csoportja a Danish Farmers Abroad, ahol többnyire vezetők találkoznak. Ennek operatív szintű megvalósulása a FirstFarms Hungary Kft.  szakmai vezetői által életre hívott benchmarking csoport, amelyhez bármely magyar sertéstartó vállalat csatlakozhat!