hu | en

Iskolai Roadshow 2019

2019. december 06
Iskolai Roadshow 2019

 A sztereotípiák eloszlatását és a mezőgazdaság által kínált változatos, és értékteremtő életpályamodellek bemutatását egy iskolai roadshow keretében valósítjuk meg 2019-ben is.

Az előadások interaktívak, és számos képi illetve videó anyaggal válnak kézzelfoghatóvá és érdekessé. A találkozások alkalmával általában az a tapasztalat, hogy a diákok nagyon alap és sokszor a régi mezőgazdasági termelést tükröző tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, ezáltal a szakma iránti fogékonyságuk is alacsony. Ezért tartjuk fontosnak, hogy minden évben egyszer megkeressük a megye mezőgazdasági profilú iskoláit és megpróbáljunk hozzájárulni a fiatalok pályaorientációjához azzal, hogy megmutatjuk milyen is ma valójában egy komoly karriert kínáló termelési ágban dolgozni, főleg egy olyan régióban, amit az ország éléskamrájának is neveznek.

A FirstFarms Hungary Kft. 2018-as iskolai roadshow-jának számos pozitív hozadéka volt. Több száz, mezőgazdasági szakirányú iskolás diákkal tudtunk személyes kapcsolatot létesíteni, személyesen megválaszolni a kérdéseiket. A találkozásoknak köszönhetően megduplázódott az állattartás iránt érdeklődők száma a nyári diákmunka keretében, de az egyik alkalmazottunk is a végzős diákok közül került ki.

Nagyra értékeljük a megkeresett iskolák nyitottságát, segítőkészségét és támogatását az iskolai roadshow-nk irányában, idén a GFF Békési Szakképző Iskolában és Makón, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában jártunk eddig, ahol mezőgazdasági technikus, és gépész hallgatókkal találkoztunk.