hu | en

Gádoroson járt a dán nagykövet

2019. április 08
Gádoroson járt a dán nagykövet

Kirsten Geelan, dán nagykövet asszony gádoros-i látogatásának fő célja volt, hogy többet megtudjon a Dan-Farm Hungary Kft. beruházási terveiről illetve a cég innovatív és fenntartható termelési megoldásairól. A 9 millárd forintos beruházás keretében két új sertéstelep kerül megépítésre, Pusztaföldváron és Telekgerendáson.

A dán vállalatokat külföldön, így Magyarországon is, a Dán Nagykövetség mind diplomáciai, mind pedig üzleti vonalon támogatni tudja. A diplomáciai kapcsolatokon kívül, a Külügyminisztérium részeként működő Kereskedelmi Osztály segítségével hatékonyan képes segíteni a cégeket a helyi partnerek felkutatásában, az üzleti kapcsolatok építésében, illetve az induló cégek esetében vállalatalapítási segítséget tud nyújtani- tudtuk meg.

A dánok sikerének titka az összefogás és a tapasztalatcserén alapuló fejlődés. Ennek magyar megvalósításában úttörő szerepet vállal a gádorosi székhelyű sertéstelep, amelynek üzletpolitikája nagyon hasonló a dán szemléletmódhoz, organikusan illeszkedve a helyi viszonyokhoz- mondta el Morten Knudsgaard, a cég dán vezetője.

A nagykövetség és a cég kiváló kapcsolata hosszú évekre visszavezethető, hiszen a céget 2002-ben dán befektetők alapították, így ez nem az első alkalom, hogy vendégül láthattuk a nagykövetség képviselőit –tette hozzá Sarusi-Kis Tamás ügyvezető igazgató.

Forrás: www.beol.hu