hu | en

2019 - a fejlesztések éve volt

2019. november 12
2019 - a fejlesztések éve volt

A legtöbb beruházás fókuszában a járványvédelmet állította a cég.  Emellett számos infrastruktúrális, épületgépészeti és szállítmányozási fejlesztésre is sor került 2019-ben.

 

A járványvédelmi intézkedések során beszerzésre került mindkét telepen a saját állati tetemégető. Ezzel is csökkentettük a magas rizikó faktorú járművek  behajtását a telepek körüli területekre. Ezzel egyidőben korlátoztuk a cég épületei körüli, de a cég tulajdonában lévő utakon történő áthajtást, az utakat lezártuk.  Felújítottuk a három zónás öltözőinket, ezzel is motiválva a dolgozóinkat a járványvédelmi szempontból előírt telepre történő belépést. A különböző zónákat állandóan emlékeztető, a zóna színével megegyező lábnyomokkal jelöltük, ezzel is folyamatosan tudatosítva a zónás beléptetés fontosságát.

A takarmányszállítás területén egy új pótkocsival lett gazdagabb a cég, amely hatékonyabbá tette a takarmány kiszállítását, mivel kétszer több mennyiséget képes egy úttal eljuttatni a silókba, míg a csigás rendszer a takarmány homogenitásának megtartásában játszik fontos szerepet. Az időtakarékos kihordás alapvető feltétele, hogy a jármű közlekedése megfeleljen a járványvédelmi előírásoknak is, így kialakítottunk a telepi kerítésen belül egy kamionfordulót, amivel elkerültük, hogy egyazon telepen belül a jármű elhagyja a szürke zónát.

A biztonságos áramellátást Orosházán egy új aggregátorral biztosítottuk. Ezt eddig a két telep között egy berendezéssel oldotta meg a cég, ám járványvédelmi szempontból az aggregátor különböző telepek közötti mozgatása komoly rizikó faktort jelentett. Az új aggregátor októberben kezdte meg működését az orosházi telepen.

A tudásalapú termelés egyik fontos pillére a dolgozók folyamatos képzése. A munkaeszközök szakszerű használata elengedhetetlen, a tudásalapú termelés és működtetés a cégkultúra része.