hu | en

Gádorosi telep

A FirstFarms Hungary Kft. központi irodája Gádoros és Nagyszénás között, egy erdővel körülvett, védett bekötő út mentén található, az egykori Werner -kastély épületében. Ez a vállalkozás tenyésztési centruma 2500 db koca üzemméretben. A technológia folyamatai közül itt történik a termékenyítés, itt töltik vemhességi idejüket kocáink, majd itt is fialnak. A telep végtermékei a 6-7 kg-os választott malacok.
A fiaztató épületekben padlófűtéses sarokbúvókat működtetünk a malacok részére, míg az optimális hőmérsékletet közlekedő folyosón előre fűtött vagy hűtött levegő áramoltatásával biztosítjuk.
A fűtési energiát télen-nyáron szalmatüzelésű kazán biztosítja, nyári időszakban a kocák tartózkodási helyein hűtőpaneles légkondicionálás révén elégítjük ki az állatok hőmérséklet igényét.
Egy különálló épületben folyik a takarmánykeverés, amelynek köszönhetően, speciálisan a cég által előállított sertések igényeinek megfelelően összeállított takarmánnyal dolgozhatunk.
A modern technológiának, a választott genetikának és egyre inkább a motivált, jól képzett munkaerőnek köszönhetően a FFH a hazai átlag feletti hatékonyságon termel, mellyel helye van Dánia legjobb 25%-át jelentő termelői között. A termelési mutatószámaink rendszeresen működő belső, dolgozói továbbképzési program, egyéni motivációs tervek és egy újonnan indult hazai termelői tapasztalatcsere program eredményének köszönhetően évről évre javulnak.