hu | en

A FIRSTFARMS HUNGARY KFT.


A FirstFarms Hungary Kft.-t dán szakmai befektetők 2002-ben alapították, dán állami részvétellel.
Dán befektető és technológia
A FirstFarms Hungary Kft. dán pénzügyi befektetők és a sertéstenyésztésben világszínvonalú gyakorlati technika szakmai találkozása egy innovatív magyar csapattal, melynek eredménye egy stabil és gazdaságilag megalapozott cég.
A korábbi nevén Dan-Farm Hungary Kft.-t 2017-ben megvette a szintén dán tulajdonú FirstFarms és ezzel egy új korszak vette kezdetét. A szakmai irányítás továbbra is a már meglévő, gazdasági sikereket elért csapat kezében maradt, ezzel is biztosítva a szakmai folytonosságot. A cég 2019 óta FirstFarms Hungary Kft. néven folytatja munkáját.
A FirstFarms cégpolitikájával és nagyságával újabb távlatokat nyitott a FirstFarms Hungary kft. számára. Új, nemzetközi kapcsolatok nyíltak és a befektetéseknek köszönhetően 2 új telep építése kezdődött meg, amely a tervek szerint előreláthatóan 2500-ról 9000-ra emeli a kocák a számát.
Modern telepek
A termelés két telephelyen történik. A székhelyként is működő gádorosi telephelyen folyik a kocák termékenyítése, itt töltik vemhességi idejüket és itt történik a fiaztatás. A gádorosi telep végterméke a választott malac, melyet a vállalkozás az Orosháza-Szentetornya-i üzemében utónevel, értékesít 25 kg-os korban vagy véghízlal a vágóhidak által igényelt testsúlyra. A vállalkozás minden telephelye megfelel a működést szabályozó összes érvényben lévő előírásnak, a cég kitűnő kapcsolatot ápol az irányító hatóságokkal.
A „FirstFarms csapat”
A Kft. 2004 óta kizárólag hazai betanított munkásokat, közép- illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező, szükség esetén idegen nyelvet beszélő és használó munkavállalókat alkalmaz.
Fontosnak tartjuk, hogy dolgozóinkat képezzük, a külföldi tapasztalatokat megosszuk és az innovatív ötleteket beépítsük a mindennapi munkafolyamatokban. A folyamatos fejlődés lehetősége, a kiváló munkakörülmények, a cég stabilitása biztosítja a pozitív atmoszférát, egy helyet, ahol az innovatív ötleteket, észrevételeket meghallgatjuk.
A dán tapasztalatokat és tudást felhasználva a mintegy 45 főt foglalkoztató vállalkozás mára a világ élvonalába tartozó termelési eredményeket ért el. Ehhez a tulajdonosok beruházásaik révén biztosítják az épületeket, a technológiai berendezéseket és a tenyészállatokat.
Küldetésünk   
Fontosnak tartjuk, hogy integrálódjunk a helyi gazdasági és társadalmi környezetbe, miközben hosszútávon biztonságot nyújtó munkahelyet biztosítsunk dolgozóinknak. Emellett odafigyelünk, hogy az elkészült termékek elégedett és visszatérő vevőkre találjanak, akik átlagon felül hajlandók fizetni az átlagon felüli minőségért.
Együttműködés a helyi partnerekkel
A termeléshez szükséges takarmány a 2009 óta működő korszerű, automatizált takarmánykeverő üzemben készül. A szemestakarmányok elsősorban a szomszédos növénytermesztő üzemektől származnak. Ezek a cégek a keletkező hígtrágya felhasználói és a fűtéshez szükséges szalma tüzelőanyag beszállítói is. Az import- és egyéb ipari alapanyagok szinte kizárólag Magyarországon működő vállalkozásokon keresztül érkeznek hozzánk.

 

Rólunk írták:
2018 nyarán először, a FirstFarms Hungary Kft. megnyitotta kapuit olyan diákok előtt, akik érdeklődve közeledtek a sertéstenyésztés felé, hiszen hisszük, hogy a jövő generációja köztük / köztünk van!

2019-ben újra meghirdettük a nyári diákmunka programot, amelyre dupla annyian jelentkeztek, mint az előző évben.

Mindkét évben három középiskolás és egy egyetemista diák csatlakozhatott a FirstFarms csapathoz. Az alábbi beszámolókat ők írták:

„Azért jelentkeztem a FirstFarms nyári diákmunkájára, mert valami olyan munkát kerestem, ami a gondozásról szól. Így került szóba a FirstFarms Hungary Kft. Rengeteg dolgot megtanultam a munka felelősségéről, az állatokkal való bánásmódról, a higiénia fontosságáról és a kétkezi munkáról. A dolgozók minden munkafolyamatba bevontak és készségesen segítettek is, ha elakadtunk. Nagyon jó tapasztalatot nyújtott a hely és örülök, hogy ezt választottam!” (K. Tamara, középiskolai tanuló)


„A nevem N. Nikoletta és harmadéves állatorvostan hallgató vagyok. Az egyetem kötelező nyári gyakorlatot írt elő, melyből egy hetet a Dan-Farm Hungary Kft.-nél töltöttem. A “sertéstartásról” mindenki rögtön a koszra, szagokra, rossz munkakörülményekre asszociál. Erre tökéletes ellenpélda a Dan-Farm, ahol páratlan a tisztaság, a higiénia és nem mellesleg hatalmas figyelmet fordítanak a járványvédelemre, melynek meg is van az eredménye. Az ott dolgozók mind állatszerető, nagy tudással rendelkező emberek, amely a legjobb tartástechnológiával párosítva azt eredményezi, hogy a sertések a legjobb körülmények között lehetnek. Az ott létem alatt mindenki nagyon kedves és segítőkész volt velem. Rengeteget tanultam és nagyon jól éreztem magam. Biztos vagyok benne, hogy az egyetemi éveim alatt még menni fogok gyakorlatra a telepre és mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom ezt a munkahelyet, mert ha szereted az állatokat- Te is jól fogod érezni magad a Dan-Farmon!” (N. Nikoletta, állatorvostan hallgató)

„Hello! Ez az egy hónap diákmunka nagyon tartalmas volt és érdekes! A kollégák bevontak szinte az összes munkába. Nem csak az állatgondozó részen próbálhattam ki magam, hanem a karbantartóknak is besegítettem. Állatgondozóként kipróbáltam és valamelyest elsajátítottam a vakcinázás és a gyógykezelés alapjait. Karbantartóként csőburkolást, egyéb eszközök használatát és fontosságát tanultam meg. A munkatársak nagyon segítőkészek voltak!” (V. Tamás, középiskolai tanuló)

"Utolsó éves mezőgazdasági mérnök szakos hallgató vagyok a gödöllői Szent István Egyetemen, és a kötelező 2 hetes gyakorlatomat szerettem volna a FirstFarms Hungary Kft.-nél tölteni. Az interneten találtam a cégre, először az igényes weboldala miatt volt számomra szimpatikus a cég.  A levelemre is azonnal válaszoltak, és másnap már egy skype interjún ültem. Örülök, hogy itt lehetek, már az első napon rengeteg újdonságot tanulhattam, amit majd beépítek a szakdolgozatomba." (K. Noémi, mezőgazdasági mérnök hallgató)

"Nagyon szeretem az állatokat és a mezőgazdasági gépeket. Sajnos, otthon nincs lehetőség az állattartásra, ezért jelentkeztem nyári munkára a FirstFarms Hungary Kft.-hez. Nagyon szeretem a jószágokat, és majd ezzel szeretnék foglalkozni." (S. Roland, középiskolai tanuló)